Wednesday, 21 March 2012

Pimpinlah aku ya Rabbi

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dapat jugak saya siapkan blog nie walaupon tak seberapa nak cantik hehe.. first thing yang saya nak share kat sini adalah satu firman Allah yang saya rasa ayat tu banyak makna tersirat..nak tau ayat ape?jom kita sama-sama baca.


Yallah Ampunilah segala dosa-dosaku


Firman Allah yang bermaksud:
Wahai anak-anak Adam!!
Janganlah kamu diperdagangkan
oleh syaitan sebagaimana ia telah
mengeluarkan kedua-dua ibu bapa kamu
dari syurga,sambil ia menyebabkan terlucutnya
pakaian mereka berdua untuk memperlihatkan
kepada mereka
aurat mereka
(yang sebelum itu tertutup)
Sesungguhnya syaitan dan kaumnya melihat kamu
dengan keadaan yang kamu
yang tidak dapat melihat mereka.

Seseungguhnya Kami telah menjadikan syaitan-syaitan
itu teman rapat bagi orang-orang beriman.....
(AL-A`RAAF:27)





hmm...mendalam kan?hopefully dapatlah kite jadikan ia sebagai panduan hidup kita. Sesungguhnye kita amat kerdil di bumi Allah ni.
tulah..sebut pasal aurat ni, terus terang saya cakap saya belum sempurna dari segi aurat dan sebagainya, tapi sebagai hambaNya kita kena la ikut arahan dan suruhanNya kan?Harap-harap dan Insyallah saya akan cuba memperbaiki diri sendiri..Aminnn
saya rasa cukupla sampai sini kot saya membebel.hehehe



!مع السلامة@selamat tinggal