Saturday, 12 May 2012

saya sayang emak saya

assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh..
haluu,,hari ini 13 MEI 2012 adalah hari ibu!!korang dah wish dekat mak masing-masing ke? hehe.. dengan ini saya ehem ehem,cam nk buat pengumuman daaa,,hehe sebenarnya saya nak mengucapkan SELAMAT HARI IBU untuk ibu TERSAYANG NOORLIZA OTHMAN..Angah sayang Mak..terima kasih untuk segala-galanya mak..Terima kasih untuk segalanya semenjak dari kecik  sampailah umur saya yang ke 22 tahun ni..






TERIMA KASIH UNTUK MAK tersayang (walaupon mak tak bace blog)hehe:

TERIMA KASIH: sebab melahirkan angah

TERIMA KASIH: sebab mendidik angah

TERIMA KASIH: sebab ajar angah menulis,membaca, mengaji

TERIMA KASIH: sebab ajar angah erti kehidupan=)

TERIMA KASIH: sebab masakkan makanan feveret

TERIMA KASIH: sebab ajar angah masak.(walaupon nan hado anak die ni)hehe

TERIMA KASIH: sebab siapkan angah pegi sekolah,mandikan,sikat rambut

TERIMA KASIH: sebab tolong buat keje sekolah angah..haha(pemalas punye anak)

TERIMA KASIH: sebab bercerita mase angah nak tido(feveret cite musang)haha

TERIMA KASIH: sebab jage angah mase sakit,sapu minyak angin,urut kepala

TERIMA KASIH: sebab sentiasa ada masa angah tengah sedih, happy,kecewa,

TERIMA KASIH: sebab menjadi pendengar,penasihat,penceramah!hehe

terlalu banyak ucapan terima kasih untuk mak sebenarnya.,jasa ibu ni takkan hilang sampai bila-bila.

terima kasih dan mintak maaf  dari sudut hati kalau ade terguris hati,comfirm ade anak jahat,hehe mak selama 22 tahun angah hidup ni..cuba yang terbaik untuk membalas jasa mak!

Fuhh..ckup-cukup hehe..korang dah wish belum?tak dapat jumpe pon call or text ok??






Abu Hurairah radhiallahu 'anh berkata:

Seorang lelaki datang menemui Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam dan bertanya:


“Siapakah manusia yang paling berhak untuk aku layan dengan sebaik-baiknya?”


Baginda menjawab: “Ibu kamu.”


Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”


Baginda menjawab: “Ibu kamu.”


Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”


Baginda menjawab: “Ibu kamu.”


Dia bertanya lagi: “Kemudian siapa?”


Baginda menjawab: “Ayah kamu.”

semoga sama-sama kita mendapat input dari hadith tersebut.hargai ibu anda ok?


apa-apa pon...........




MY MUM IS NUMBER ONE FOR ME!





take care uolls~

مع السلامة

sabar je lah!

Assalamualikumwarahmatullahwabarakatuh.

hai korang.....sabar, sabar sabar.. hehe.hari ini saya nak cite sikit tentang sabar..oh ye..baru-baru ni korang ade tengok tak video kat facebook pasal seorang ibu sanggup pukul anak kandung sendiri..Ya Allah..mule-mule macam tak sanggup nak tengok. tp akhirnya tengok jugak. Ya Allah perasaan saya tak dapat dibayangkan.menitik air mata tengok baby tu.kesian sangat =( baby tu meraung menangis pon  mak die tetap  pukul, tampar,baling barang ..mane perginye sifat sabar seorang ibu??hmm kalau korang nak tengok saya bagi link die
-->http://www.youtube.com/watch?v=UyJTEQbaVog korang tengok lah..18 bulan jerrr kena penjara??memang tak puas hati kan?ape-ape pon kita hanya manusia tak mampu menilai.hanya Allah yang mampu..mungkin bukan kat sini..di akhirat penentu segala~

hmm ok lah nak cite sikit  pasal SABAR,atau orang pahang cakap saboooorrr!hehe

SABAR seorang ibu mampu membesarkan anak-anak yang ramai walaupun ketika kecil, anak-anak biasanya sangat nakal dan tidak mendengar kata kerana mereka masih tidak mengerti kata-kata ibunya.

SABAR: hubungan persahabatan terus berkekalan walaupun kadang-kadang dalam bersahabat, kita selalu diuji dengan sikap rakan yang mengundang rasa kecil hati.

SABAR: ramai manusia telah berjaya menjadi orang hebat kerana berjaya melalui pelbagai kesusahan ketika menuntut ilmu.

SABAR:anak-anak kecil akan membesar dalam keadaan yang tegang tanpa kasih sayang kerana tidak ada lagi sifat sabar dalam diri ibu bapa dalam sepanjang membesarkan anak-anak kecil yang masih tidak mengerti.

SABAR: tiada lagi lahirnya orang-orang hebat kerana semua orang tidak sanggup menghadapi kesukaran ketika belajar dan berputus asa saat-saat diuji dengan kesukaran.

bak kata orang "SABAR ITU INDAH " so banyak- banyak bersabar dalam apa jua keadaan ok?
ingatan untuk diri sendiri dan sahabat-sahabat.moge dapat input walaupon sedikit..

PS: Doaku hari ini: Tuhan, beri aku kesabaran dan kekuatan dalam menjalani kehidupan, agar selalu boleh melalui  setiap ujian dariMu.aminnn..


 take care uolllss

مع السلامة